https://www.facebook.com/Seragun-Accessories-226626210705580







Bu Blogda Ara

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Benim yaptığım düş kapanı.. black lace dream catcher



Dreamcatcher nedir? 
 
Kızılderililerin kullandığı ve mistik bir takı olan 'Dreamcatcher' rüya avcısı yada kötü rüya kovucusu  anlama gelen düş kapanıda denilen yatakların baş ucuna asılan bir duvar süsüdür

bu konuda netten bulduğum bilgileri size aktarıyorum

DÜS KAPANLARI (DREAMCATCHER)
http://www.gizlimabet.com/archive/index.php/t-3160.html  alıtıdır

Bu Gece Düs Kapanlari (Dreamcatcher)ile yakindan ilgilencegiz.Öncelikle konuyu anliyalim,bir Düs Kapani nedir? Kuzey Amerikada yasamis olan Kizil derelilerinin Kult objesidir.Aztekler Lakotlar ve Anishinabelerde ayri ayri efsanevi hikayelerde anilan kötü ruyalari ve kabuslara karsi etkili oldugu söylenen Düs Kapanlarini cesitli Deriler,Kus tüyleri ve at saclari süslemektedir.Daha Detayli olarak asagda görebiliyoruz bu Kizil derelilerin kulandiklari Düs Kapanlarini.Kizil derelilere göre bu Dreamcatcherler insanin daha rahat uyumasini sagliyabilecek mistik güce sahip olan koruyucu özelik tasiyan birer koruyucu tilsimdir.Nasil calisiyor ve etki ediyor ? Gece sizi rahatsiz etmek isteyen kötü rüyalar ve kabuslar Düs Kapanin göbeginde yer alan aga takiliyor ve günesin dogmasi ile birlikte takildiklari agda neutralize oluyorlar ama güzel düsünceler ve pozitif rüyalar bu Kapanin agindan rahatlikla gecip etkili olabiliyorlar.Genelde yataginin üzerinde tavana asilmis vaziyete kulanilmaktadir.Bir Mistik Balık ağı gibi düsünün,yaramaz köpek baliklari ve Barakudalar buraya takiliyor ama diyer pozitif hayvanlar rahatlikla agdan gecebiliyor ve günesin dogmasi ile birlikte hepsi neutralize oluyor.Bu versyon Kuzey Amerikada yasamis olan Kizil dereliler inanlarina aitir ama Lakotalarin inanclarina göre kötü rüyalar ve kabuslar bu Kapanin ortasinda bulunan agindan gecip kayboluyorlar ve agda sadece güzel ve pozitif rüyalar takili kalliyor.Sizde deneyiniz!


Düş Kapanı Nedir ? Nasıl Yapılır ?

http://www.gnoxis.com/dus-kapani-nedir-nasil-yapilir-13446.html  alıtıdır
Yapımında kullanılan ve geleneksel olarak söğüt ağacından yapılan çemberin hayatın çemberini (bebek olarak doğmak, çocukluk, yetişkinlik ve tekrar "bebek"e dönülen yaşlılık) sembolize ettiği, çembere dolanarak örülen, ortası boş ağın çemberle buluştuğu nokta sayısına göre farklı farklı şeyler sembolize ettiği (örneğin eğer sekiz noktada buluşuyorsa, örümceğin bacaklarını sembolize ediyor), inanılan efsaneye göre çeşitli nedenlerle tüyler eklenen (mesela bir tanesi iyiliğin yolunu kutsanmış tüylerle buluacağını söylerken, diğeri bunu halka yayan adamın rüyasında öyle gördüğünü söylüyor), kötü düşünceleri sizden uzaklaştırıp, iyi düşünceyle dolmanızı sağlayan kızılderili inanışı. yatakların baş ucuna asılır. aksesuar olarak da gerek duvara asma amaçlı, gerek taklitleri küpe, kolye ucu..vb olarak çok kullanılan bir motiftir. (bu aralar özellikle kadıköyde gözüme çarpmaktadır. şahsi kanaatimce yerinde kullanıldığı ve gerçek düş kapanı olmadığının bilincinde olunduğu müddetçe hoştur güzeldir)
hakkında pek çok efsane vardır. bir fikir edinilmesi açısından, birine göre, bilgeliğiyle tanınan iktomi adlı bir adam, örümcek kılığında bir ruhani liderin rüyasına girmiş, adamın tüylerle ve at kılıyla süslü, söğüt ağacından çemberini alıp, bu çemberin etrafına ağ örmeye başlamış ve bir yandan da adama hayat çemberinden, dünyada bizi yaşam çemberinin her döneminde etkilemeye hazır iyi ve kötü güçlerin olduğundan bahsetmiş. konuşmasının sonunda düş kapanını tamamladığında, bunun ağının iyi olan düşünceleri, arzuları, istekleri tutacağını, ağın ortasındaki deliğin de kötülükleri uzaklaştıracağını söylemiş ve böylece düş kapanı kızılderili halk arasında yayılmış.
bir diğer efsaneye göre ise düş kapanının ortasındaki ağ kötü düşleri tutar ki güneş doğduğunda onları yok edebilsin, ortasındaki delik ise iyi düşüncelerin size gelmesini sağlayandır. bu inanışa göre ortasından aşağı bir tüy asılmalıdır; böylece iyi düşünceler yollarını bulacaktır. düş kapanının ağı sürekli iyi düşüncelerle örülmelidir. bu, bebeklerin beşiklerinin yanına asılır, mutlu bir hayat, güzel rüyalar ve şans getirdiğine inanılır.
bunlar, hakkındaki pek çok efsaneden sadece ikisi olmakla beraber birbirleriyle neredeyse tamamen alakasızdır. ama özetle sonuç aynıdır; düş kapanın amacı kötü rüyaları ve düşünceleri uzaklaştırıp, iyi rüyalar görmeyi sağlamaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder